Lions klub Ljubljana Iliria

Lionizem

Poslanstvo vsakega Lions kluba na svetu je ustvarjanje in krepitev sporazumevanja med ljudmi vsega sveta, človekoljubnost, prostovoljna pomoč lokalno in širše, kjerkoli se pojavi potreba za pomočjo in zmožnost kluba, da pomaga.

Melvin Jones, ustanovitelj lionizma

V Lions klubih se povezujemo ljudje različnih poklicev, ras, veroizpovedi in političnih profilov z namenom, da združimo svoje znanje in moči za dobrobit skupnosti v kateri živimo in delujemo.

Smo dobrodelna organizacija, del največje humanitarne organizacije na svetu Lions Clubs International z več kot 1,35 milijonov članov po vsem svetu.

Lions Distrikt 129 – Slovenija združuje preko 1500 članic in članov organiziranih v 53 klubih. Dodatno se z nami trudi pomagati tudi naš podmladek, preko 300 Leo članic in članov organiziranih v 16 klubih. Naš cilj je pomagati pomoči potrebnim. Delujemo povsem prostovoljno. Naše edino plačilo je zadovoljstvo, ki ga začutimo v očeh ljudi, ki smo jim pomagali. Zavedamo se, da se nesreča lahko zgodi vsakemu izmed nas, prav tako pa vemo, da se dobro delo na poseben način vedno povrne, običajno tedaj, ko to najmanj pričakuješ.

Pomagamo. Vodi nas srce.