Lions klub Ljubljana Iliria

Arhiv

 

Lions klub Ljubljana Iliria je 20. junija 2022 na svoji tradicionalni dobrodelni Kresni noči v Vili Podrožnik zbiral sredstva za pomoč otrokom in mladostnikom. Dogodka, ki je potekal pod častnim pokroviteljstvom nj. eksc. Mihajla Brodoviča, veleposlanika Ukrajine v Sloveniji, se je udeležilo več kot 300 gostov.

Lions klub Ljubljana Iliria je s pomočjo pokroviteljev za pomoč otrokom in mladostnikom iz Ukrajine zbral 30.000 eur. Zbrana sredstva je dopolnila dražba, ki so jo pripravili v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije. Za podpisane nogometne drese in žoge ukrajinske in slovenske nogometne reprezentance, za podpisan dres Jana Oblaka in njegove rokavice, za medaljo Tek za mir v Ukrajini, majico in fotografijo Sergeja Bubke z njegovim podpisom ter za boksarske rokavice s podpisoma svetovnih prvakov v boksu Vladimirja in Vitalija Klička, danes znanega tudi kot župana Kijeva, je bilo na dražbi zbranih 13.500,00 eur. Klub bo poleg pomoči ukrajinskim otrokom še naprej pomagal tudi slovenskim otrokom iz ranljivih družin.

Glasbeni program, narejen prav za Kresno noč, so oblikovali eminentni slovenski glasbeniki: Boštjan Dermol, Nuška Drašček in Nina Domingo, Matevž Šalehar – Hamo, Jadranka Juras, Maja Keuc, Lovro Krišelj in Rok Zupanc. Dogodek je povezovala Tajda Lekše, pod režijo pa se podpisuje Matej Filipčič.

Link do slik https://www.mediaspeed.net/galerija/dogodki/18931-kresna-noc-2022-dobrodelna-prireditev-lions-kluba-ljubljana-ilirija

 


Lions klub Ljubljana Iliria je bil na pobudo nekaterih posameznikov ustanovljen leta 2000 (botrski klub je bil Lions klub Ljubljana Emona). Charter night je bil organiziran v maju istega leta v Dvorcu Zemono. Trenutno v klubu deluje 18 članov, ki se sestajamo enkrat mesečno in sicer vsak prvi ponedeljek v mesecu, ob 19. uri, v restavraciji Cubo.

V dvajsetih letih delovanja smo člani kluba zbrali 900.000 EUR in s tem postali daleč najuspešnejši Lions klub v Sloveniji. Sredstva, ki so bila zbrana v naših akcijah so bila v celoti razdeljena v skladu s pravilnikom kluba o razdelitvi sredstev. Politika kluba glede razdeljevanja sredstev je usmerjena k posameznikom in institucijam, ki nimajo možnosti prejemanja drugih sistemskih sredstev. Posebno pozornost smo v klubu namenili otrokom, ki živijo v težkih družinskih razmerah v katerih jim primanjkuje osnovnih življenjskih potrebščin za normalen razvoj in vzgojo. Po dvajsetih letih delovanja kluba lahko s ponosom ocenjujemo, da smo s svojimi projekti pomagali mnogim pomoči potrebnim in jim omogočili, da lažje uresničujejo svoje sanje.

 

vabilo-kresna-noc-2016

 

Lions klub Ljubljana Iliria obeležil dvajset let delovanja!

Lions klub Ljubljana Iliria je 22. junija, na Škrabčevi domačiji v Ribnici, v krogu aktivnih in nekdanjih članov ter vabljenih gostov obeležil dvajset let svojega delovanja. Humanitarni klub, ki je v slovenskem prostoru pustil izjemen pečat, so zaznamovali številni ugledni posamezniki, ki so dobrodelno delovali v njegovi organizaciji. Dogodka se je udeležila tudi guvernerka Zveze Lions klubov Nadja Pahor.

 

Kresna noč

Donatorsko pismo