Lions klub Ljubljana Iliria

Aktivnosti

Vsako potovanje se začne z enim korakom. Pogosto je potrebno samo eno dejanje, ena spodbudna beseda, en velikodušen dar, da se vnese upanje, kjer je najbolj potrebno.

V zadnjih 100 letih se je prijaznost Lionsov namnožila čez meje, oceane in celine. Z več kot 1,4 milijona članov imamo zdaj priložnost resnično spremeniti naš svet. Čeprav Lionsi delujemo globalno in svoja prizadevanja združujemo v petih stebrih (diabetes, vid, lakota, okolje, rak v otroštvu), se naše delo osredotoča na lokalno okolje, našo družbo, kjer delujemo.

Soočamo se s pomembnimi izzive in verjamemo, da smo združeni uspešnejši pri njihovem reševanju!

 

Kresna noč

Največji in najodmevnejši dogodek Lions kluba Ljubljana Iliria se tradicionalno odvija na najdaljši dan v letu, to je 21. junija. Navdihuje ga prižiganje ognja, ki je po ljudskem verovanju nekdaj soncu pomagalo ohraniti moč, danes pa za Lions Iliria sonce predstavljajo dobra dela, s katerimi prinašajo luč – pomoč različnim posameznikom, družinam in združenjem. Na prireditvi se v sodelovanju z veleposlaništvi tujih držav v Republiki Sloveniji predstavi tudi izbrana dežela s svojo kulturo, ki kot rdeča nit daje noto celotni prireditvi. Lions klub Ljubljana Iliria v svojo sredino vabi vse, ki želijo delovati dobrodelno in prispevati k izvedbi projektov za bolj kakovostno življenje pomoči potrebnih. Vstop na dogodek je mogoč z nakupom vstopnice oz. donacijo.

 

LK Ljubljana Iliria praznuje 20-letnico delovanja – poglejte si naš video: